Conclusies na tweede weekend ‘parkeerproef’

Afgelopen weekend was het tweede weekend van de zogenaamde ‘parkeerproef’.
De ‘parkeerproef’ heeft als doel: “proefondervindelijk vast te stellen of stimuleren van het gebruik van de parkeergarage afdoende is om te voorzien in de behoefte van de bezoekende verenigingen”. Het gaat dan om verenigingen die de sportvelden in het Diemerpark bezoeken om daar ‘uitwedstrijden’ te spelen.
Onze mening na het tweede weekend van de ‘parkeer(garage)proef’ is grosso modo ongewijzigd vergeleken met die na het eerste weekend: ZEER GESLAAGD.
 –  Nog méér automobilisten dan vorige week leken de weg naar de parkeergarage gevonden te hebben. De toezichthouders aan het begin van de Oeverzeggestraat die automobilisten verwezen naar de parkeergarage, leken het met name op zaterdag rustiger te hebben dan vorige week. 
–  Hoewel het op IJburg door de zaterdagmarkt en het evenement ‘Inside Design Amsterdam‘ een stuk drukker leek te zijn dan in ‘eerdere’ weekenden, waren er in de parkeergarage zowel op zaterdag als op zondag, de hele dag ruim voldoende parkeerplekken beschikbaar voor nog meer automobilisten/sporters of andere parkeerplaatsbehoeftigen.

‘Extra’ attracties door het lopen van- en naar het sportveld

In verband met de aanleg van nieuwe sportvelden lagen er dit weekend op het Dick Hilleniuspad in het Diemerpark rijplaten. Dit zorgde voor een extra attractie voor sommige kinderen. Ze gingen erop springen en vonden dat leuk.
Dat zouden ze niet doen als ze het lopen verschrikkelijk vervelend of heel vermoeiend zouden vinden.

Toch waren er ook minpunten.
Parkeren in Oeverzeggestraat en in het Diemerpark
Er  leek meer dan vorige week geparkeerd te worden in de Oeverzeggestraat en zelfs in het Diemerpark.

Dit schrijven we toe aan het op sommige momenten ontbreken van de toezichthouders  aan het begin van de Oeverzeggestraat en ontbrekende of niet-op-slot staande paaltjes aan de ingangen Oeverzeggestraat en Diemerzeedijk.  

Drukte in de Zwanebloemstraat

In de Zwanebloemlaan stonden met name op zondag veel auto’s.
We vermoeden dat daarvoor de belangrijkste reden is, dat het parkeren op zondag daar “gratis” is.

Autoparkeren bij bushalte zorgt voor overlast

In verband met de Dam tot Damloop reden er een groot deel van de dag geen trams (lijn 26). In plaats daarvan reed er een buslijn (326). 
Terwijl er in de parkeergarage tientallen lege plekken waren, stonden er op de bushalte bij het winkelcentrum voortdurend auto’s geparkeerd.

De bus kon daardoor niet langs de stoeprand stoppen en de buspassagiers moesten tussen de geparkeerde auto’s naar de ingang van de bus lopen.
Doordat de bus op de rijweg stilstond, konden auto’s achter de bus niet doorrijden. Hierdoor werd de doorstroming van auto’s op de IJburglaan belemmerd.