PvdA: “SPORTERS KUNNEN NIET LOPEN!”

4 met kruis PvdA “We kunnen het sportveldbezoekers niet aandoen om 12 minuten te lopen tussen de parkeergarage onder het winkelcentrum van IJburg en het sportterrein”. Dit was de mening van de PvdA in vergaderingen die gingen over de aanleg van een parkeerterrein in het Diemerpark. “Vlak naast sportvelden hóórt een parkeerterrein, ook als dat in een park is”. Dat de beleving van de natuur in het park en de veiligheid van met name fietsers door autoverkeer bedreigd wordt, speelde voor de partij geen rol. 

Omdat de loopafstand misschien toch een wat te ‘dun’ argument is, beriep men zich ook op een onderzoek, door Arcadis bv, dat zou uitwijzen dat er in de parkeerparage onvoldoende plaats zou zijn voor alle bezoekers van het sportterrein. Het was een belabberd onderzoek, maar de PvdA hield zich doof voor kritische opmerkingen daarover.

Inmiddels blijkt in de praktijk dat de voorspelling van Arcadis over de parkeergarage niet uitkomt en dat de parkeergarage wel degelijk groot genoeg is, ook als het vijfde en zesde sportveld in het Diemerpark zal zijn aangelegd. De vrees voor chaotische verkeerssituaties in de woonwijk als er geen nieuwe parkeerplaats voor de sportveldbezoekers wordt aangelegd, lijkt vooralsnog ook ongegrond.    

Advertenties