Geachte leden van de raadscommissie RO…

Stelt u zich voor.

Het Nederlands voetbalelftal speelt een belangrijke wedstrijd. Het is erop of eronder.
Ten minste een gelijkspel is nodig om de volgende ronde te bereiken.
80ste minuut, de stand is 0-0. De linksbuiten van de tegenpartij stormt met de bal aan de voet het strafschopgebied van Oranje in. Doelman Jasper Cillesen maakt zich klaar om in te grijpen, maar voordat hij dat kan doen laat de aanvaller zich vallen: een overduidelijke schwalbe. Voor iedereen zichtbaar. Behalve voor de scheidsrechter. Die geeft een strafschop, die vervolgens feilloos benut wordt.

Nederland is uitgeschakeld.

De interviews na afloop. De scheidsrechter ziet de beelden terug en erkent dat hij een serieuze fout gemaakt heeft. Die strafschop had niet gegegeven mogen worden. De linksbuiten had een gele kaart moeten krijgen. Oránje had dóór mogen gaan.

Hoe denkt u dat veel Nederlandse voetballiefhebbers zich dan zouden voelen?

Zo ongeveer voelen wij ons nu.

Wij hebben bij diverse gelegenheden, waaronder de Raad van State, betoogd dat het nieuwe bestemmingsplan voor het sportterrein in het Diemerpark niet in overeenstemming is met de Structuurvisie. De Raad van State was het echter niet met ons eens. Er was immers een positief TAC-advies? Nee, er waren er zelfs twee!
Ons beroep werd ongegrond verklaard.

Maar wat zegt wethouder Van der Burg in de gemeenteraadsvergadering van 2 juli jongstleden? “De afgegeven TAC-adviezen moeten beschouwd worden als potentieel negatief. De gemeenteraad is verkeerd voorgelicht door het College omdat stadsdeel Oost het college niet goed had geïnformeerd“.

Als de Raad van State dát had geweten, was ons beroep gegrond verklaard.
Stadsdeel Oost heeft een schwalbe gemaakt. En dat wordt erkend door de wethouder.

Afgelopen weekend zijn de laatste sportvelden in het Diemerpark officieel geopend. Het sportterrein heeft nu de grootte zoals vastgesteld in het vorige bestemmingsplan én de huidige Hoofdgroenstructuurkaart. Nu nog (1.450 m2) nieuwe clubgebouwen, conform de richtlijnen van de sportbonden en het is klaar zou je zeggen.

Maar nee, de bal ligt op de penaltystip en stadsdeel Oost is vastbesloten de gestolen strafschop te verzilveren: binnenkort wil men náást de sportvelden een parkeerterrein aanleggen.

In strijd met de beleidsintenties in de Structuurvisie wordt het groentype ‘ruigtebied/struinnatuur’ (met 13%) verkleind ten gunste van groentype ‘sportpark’.
Zonder positief TAC-advies. Zonder besluit van de gemeenteraad.

 U bent het hoogste orgaan in de gemeente en u bent bij machte om het valsspelen van stadsdeel Oost niet te honoreren. U kunt de gemaakte fouten herstellen.
Wij verzoeken u daarom om de vaststelling van de bestemming van het Diemerpark óver te doen en zolang die procedure niet voltooid is, de inrichting van het sportterrein te laten zoals die nu is.

Dat kunt u probleemloos doen.
Alle knelpunten zijn opgelost. De zes sportvelden zijn aangelegd, de sportverenigingen kunnen sporten en hun wachtlijsten wegwerken.

Dank u wel.

(Mail, inclusief 2 bijlagen
150712 Brief aan Van der Burg
Feiten besluitvorming over het sportterrein in het Diemerpark
gestuurd aan de commissieleden Ruimtelijke Ordening – centrale stad – als voorbereiding op een inspreekbeurt van Vrienden van het Diemerpark in de commissievergadering van 2 september 2015).

Advertenties