Meerderheid voor parkeren buiten het park

GROTE MEERDERHEID VOOR PARKEREN BUITEN HET DIEMERPARK

Vrienden Diemerpark blij met uitslag maar ontstemd over aanbeveling De Wijde Blik

Een meningspeiling onder de bewoners van IJburg en de Diemerzeedijk wees uit dat de meerderheid de aanleg van een parkeerterrein in het Diemerpark afwijst.

Adviesbureau De Wijde Blik noemt de uitslag ‘betrouwbaar’ en ‘zeer eenduidig’ en adviseert daarom aan het stadsdeel om voor bezoekers van de sportvelden een parkeerterrein aan de kop van de Oeverzeggestraat aan te leggen.

De optie buiten het park met parkeergelegenheid op de kop van de Oeverzeggestraat (optie C), heeft de voorkeur van 58% van de stemmers en wordt door 17% als zeer onwenselijk beschouwd.
Parkeren in het park met de Oeverzeggestraat als aanrijroute (optie A) heeft de voorkeur van 30% van de stemmers en is zeer onwenselijk voor 25% van de stemmers. Parkeren in het Diemerpark met de Diemerzeedijk als aanrijroute (optie B) heeft de voorkeur van 12% van de stemmers en 58% ziet deze optie als zeer onwenselijk.

De Vereniging Vrienden van het Diemerpark dankt de deelraad voor de kans die werd geboden aan IJburg om deze alternatieve optie te ontwikkelen.
Hoewel de vereniging betreurt dat de parkeergarage onder het winkelcentrum van IJburg niet als keuzemogelijkheid in de peiling is meegenomen, is zij blij met de uitkomst en ziet zij optie C als een acceptabel compromis.

Omdat de realisatie van de geadviseerde optie – het parkeerterrein aan de kop van de Oeverzeggestraat – mogelijk geruime tijd in beslag zal nemen, beveelt het adviesbureau aan om tijdelijk een parkeerterrein in het Diemerpark aan te leggen.
Deze aanbeveling gaat echter rechtstreeks in tegen de doelstelling van de Vrienden van het Diemerpark.
Wij wijzen deze dan ook af.
Als de auto’s eenmaal in het park zijn, vrezen wij dat ‘tijdelijk’ vanzelf over zal gaan in definitief. Daarnaast is de verkeersveiligheid ook in de tijdelijke situatie in het geding.

Op 26 november 2013 heeft het stadsdeelbestuur een besluit genomen.
Men wenste zich van onze bezwaren en bedenkingen niets aan te trekken!

—–

Hou het Diemerpark Groen!

Hoe zot wil je het hebben?

Op 12 minuten lopen van sportvelden in het Diemerpark (in Amsterdam, vlak bij IJburg) is een openbare parkeergarage die grotendeels leeg staat.
Niettemin overweegt het bestuur van stadsdeel Amsterdam Oost om speciaal voor bezoekers van de sportvelden, die daar 1 of 2 keer per jaar een uitwedstrijd spelen, in het Diemerpark parkeerplaatsen aan te leggen.

Wat is het Diemerpark?

Het gebied langs de Diemerzeedijk dat nu Diemerpark heet, was ooit een gigantische vuilnisbelt waar ook zwaar giftige materialen werden verbrand.
Om de aanleg van de wijk IJburg mogelijk te maken is het vuil ‘ingepakt’ en is een park ontstaan dat zich heeft ontwikkeld tot hét groengebied voor IJburgers.
In het park stikt het van de dieren, waaronder zeldzame soorten.
Het park is onderdeel van de Amsterdamse Hoofdgroenstructuur en is vooral beroemd door de honderden konijnen die er rondhuppelen.
Door het park loopt ook de belangrijke fietsroute tussen IJburg en de rest van Amsterdam naar de Nesciobrug. Deze ligt over het Amsterdam-Rijnkanaal en is de langste fiets- en voetgangersbrug van Nederland.

Autoverkeer in het Diemerpark is niet nodig en zeer ongewenst!

Zoals bij ieder park komen mensen in het Diemerpark om zich te ontspannen en drukte te vermijden. Daar horen geen auto’s bij!

  • Autoverkeer verstoort de rust, zorgt voor gevaar voor aanrijdingen en is daarom uitermate hinderlijk voor parkbezoekers en zeker ook voor de dieren. Auto’s in het park zorgen voor geluidshinder en luchtverontreiniging.
  • Aanleggen van parkeerplaatsen nodigt uit om met de auto naar de sportvelden te komen en dat is in strijd met beleid om fietsgebruik te stimuleren en het beloofde autoluwe karakter van IJburg.

Er zijn uitstekende alternatieven!

  • Sportveldbezoekers kunnen met de fiets, de tram of de bus komen.
    Tramlijn 26 (IJburg – CS) is de meest frequent rijdende openbaar vervoerlijn van Amsterdam. Die rijdt er vlak bij. Dat geldt ook voor buslijn 66 (IJburg – Amsterdam ArenA).
  • Bezoekers die per sé met de auto willen komen, kunnnen op 12 minuten lopen afstand van de sportvelden parkeren op één van de vele lege parkeerplaatsen in een openbare parkeergarage.

Besluitvorming

Op 26 november 2013 heeft het stadsdeelbestuur een besluit genomen.
Men wenste zich van onze bezwaren en bedenkingen niets aan te trekken!

e-mail: vriendenvanhetdiemerpark@gmail.com
Facebook/LinkedIn: Vrienden van het Diemerpark IJburg

Advertenties